life coach Voorthuizen Barneveld Amersfoort Veluwe

NL | EN

Wie is Stephan Evers?foto Stephan

- Stephan als coach? Hoe is dat ontstaan?
Van nature ben ik iemand die zeer nieuwsgierig is naar alles wat met de psyche van de mens te maken heeft. Ik reed vroeger als student op de ambulance voor onder andere de Dienst 100. Mijn interesse ging voornamelijk uit naar de mens die schuil ging achter de noemer patiënt. Zo kon ik mensen toch mee krijgen in de ambulance terwijl zij eerst hadden geroepen dat ze niet mee wilden. Het eindresultaat was dat zij achteraf opgelucht waren door hun besluit. Dat geeft een heerlijk gevoel.

Naast coach ben ik helikopterpiloot waardoor ik in aanraking kom met een waaier aan verscheidenheid van mensen. Als mensen met mij mee hebben gevlogen komen ze vaak met de opmerking dat niet alleen de vliegervaring maar ook het gesprek onderweg bijzonder was. Met dat laatste wilde ik meer gaan doen.

Mijn passie ligt bij mensen: Ik zie de wereld als een grote schatkaart waar bij iedere ontdekking van een schat in de vorm van een bijzonder mens weer een nieuw rood kruis op de kaart verschijnt. Alhoewel ik (bijna) alles in het leven interessant vind ligt mijn passie bij de psyche van mensen: bij hun drijfveren, hun obstakels, hun zwaktes en hun innerlijke kracht.

 

- Hoe ben jij anders dan de legio aan coaches op het internet?
Ik breng een enorme mensenkennis mee die is gevormd door mijzelf en anderen te leren kennen tussen de grenzen van extreem comfortabel tot extreem oncomfortabel. Mijn intuïtie is sterk ontwikkeld waardoor ik belangrijke zaken, die door anderen vaak over het hoofd worden gezien, scherp aanvoel en benoem. Door mijn rust stel ik jou in staat je volledig te concentreren op je eigen zoektocht. Naast het haarfijn aan kunnen voelen van emotionele verschuivingen kan ik snel relativeren op de juiste momenten. Mijn humor plaatst zaken vaak in een onverwacht ander licht. Ik ben heel goed in staat om mensen het beste van zichzelf te laten zien.

 

- Je bent helikopterpiloot, is dat te combineren met coaching?
Mijn andere passie is vliegen. Ik wil het maximale uit mijn leven halen dus ik doe de dingen die ik echt graag wil doen. Het besturen van een helikopter is een heel bijzondere sensatie maar mijn passie voor mensen wordt er maar deels door gevoed daarom combineer ik beide nu. Zo kan ik je op het overstijgen van je vliegangst coachen, of leerlingvliegers bij de school van het bedrijf waar ik voor werk helpen bij het wegwerken van hun faalangst. Het antwoord is dus "Ja, heel goed zelfs!"

 

- Wat vlieg je dan?
Ik vlieg als zelfstandig piloot voor bepaalde bedrijven op een- en tweemotorige helikopters (filmstunts, commercials, VIP, VFR/ IFR, foto- en film, rondvluchten,.....). Het is de combinatie van vliegen en coaching die mij aanspreekt. Meer uitleg over het vliegen vind je hier.

 

- Hoe ben je coach geworden?
Mensen in mijn vrienden en kennissenkring kwamen eigenlijk het eerst met het idee. Ik coachte eigenlijk al voordat ik het wist. Via via kwam ik erachter dat er een opleiding is die ik heel interessant vind, Co-Active coaching, ik heb hiervan de Fundamentals en de Intermediate courses afgerond. Mijn ambulance-ervaring is een goede aanvulling op deze opleiding. De honger naar kennis blijft onverzadigbaar daarom studeer ik nu psychologie aan de open universiteit.

 

- Wat maakt coaching voor jou als coach zo bijzonder?
De verandering in mensen als ze door de coaching bewust worden van hun kunnen! Ik zie het als een enorm voorrecht dat ik getuige mag zijn van die verandering(en). Het geeft mij een enorme kick als ik een klant zie die iets voor haar of hem waardevols is gaan doen terwijl deze klant voor de coaching dacht dat het onmogelijk was.

 

- Als je coaching zo belangrijk vindt, heb je zelf dan ook een coach?
Ja, die heb ik. Ik vind het heel belangrijk dat je zelf ook voelt hoe het is om door een ander gecoacht te worden.