life coach Voorthuizen Barneveld Amersfoort Veluwe

NL | EN

Wat is Coaching?

De term "coach" is een uitgehold woord geworden, alles en iedereen noemt zich tegenwoordig coach dus uitleg is nodig.

Op deze website bedoel ik met coaching het jou bijstaan in jouw leven op een manier dat jij zelf achter jouw obstakels en drijfveren komt, dat je jezelf en alle keuze mogelijkheden die je hebt anders gaat zien. Na deze, altijd bijzondere, ontdekkingen help ik je met het door jou zelf ontwikkelen van een werkwijze om uiteindelijk het door jou gewenste doel te bereiken. Het is niet "een goed gesprek", dat kan je ook met een goede vriend(in) hebben, daar heb je mij niet voor nodig.

vraagteken in de vorm van een mannetjeEen heel belangrijk element in het coaching gesprek is dat het gesprek zo loopt dat jij met je eigen ideeën komt. Dat lijkt heel normaal, want dat doe je toch altijd al? Nou, niet helemaal. Vaak zoek en krijg je van goede vrienden advies. In een coaching gesprek gebruik ik technieken die ervoor zorgen dat jij zelf met je eigen voor jou bedoelde adviezen komt.

Voor iedereen is dit een enorme life-changer omdat je jezelf op een heel andere manier gaat bekijken. Zo kom je door middel van coaching niet alleen met adviezen voor jezelf maar je krijgt ook inzichten in drijfveren en (terechte en onterechte) angsten, om er maar een paar te noemen.

Je kan het best zien wat coaching is door het te ervaren (denk aan een helikoptervlucht, je kan het uitleggen maar je komt er pas achter wat het is als je het doet.) Daar zijn mijn proefsessies voor: neem daarvoor hier contact met mij op.

Wat coaching is, is ook uit te leggen door het te zien in relatie tot andere disciplines, kijk daarvoor op de pagina: Hoe is coaching anders? Als je nog vragen hebt neem dan gerust contact met mij op.

 

Waarbij kan mijn coaching jou helpen?

Of je hebt een teveel van iets hebt waar je vanaf wilt (denk aan angsten, onzekerheid, problemen) of je hebt juist te weinig van iets hebt dat je juist wilt hebben (succes, carrière, een gelukkig gebalanceerd werk-privé leven).

Als je op zoek bent naar een coach weet jij zelf waarvoor je coaching zoekt. Als je niet zeker weet of je op jouw onderwerp gecoached kan worden, neem dan contact met mij op. Voor de volledigheid vind je hieronder een lijstje met een aantal voorbeelden. Het is maar een zeer kleine selectie van de te coachen onderwerpen.

* angsten bijvoorbeeld vliegangst
* onzekerheid/ zelfperceptie
* problemen in je relatie
* je bent slachtoffer van seksueel misbruik (lees verder door hier te klikken voordat je mij inschakelt)
* het gevoel hebben dat je niet alles uit je leven haalt (typische vraag hier is: "is dit het?")
* omgaan met carrière verandering/ ontslag (vrijwillig of niet)
* je weet zeker wat je wilt alleen kom je er nooit
* je niet goed voelen in een team
* niet alleen bepalen maar ook doen van wat je werkelijk wilt
* vinden van oplossingen voor lang- en kortlopende persoonlijke obstakels tussen jou en je doelen
* ......

Spreekt dit je aan? Boek een kennismakingsgesprek of een proefsessie